תאילנד
על הקבוצה - השנה לומדים אלינו 98 סטודנטים מתאילנד, דרך משרד החינוך התאילנדי. בונד, ראש הקבוצה משנה שעברה, ממשיך איתנו.
על המדינה - ממלכת תאילנד, (לשעבר סיאם ( גובלת בלאוס , בקמבודיה , במלזיה , ובמיאנמר. מאז 1973 תאילנד מאופיינת במעברים קשים ולעיתים אלימים משלטון צבאי לאזרחי ולהפך. לתאילנד היסטורית הפיכות, האחרונה ב- 2014. באופן רשמי צורת השלטון בתאילנד היא מונרכיה חוקתית. מאז 2016 מולך ראמה העשירי, אחרי ראמה התשיעי שמלך למעלה מ-60 שנה.
מבחינה אתנית מוערך כי 75% מהאוכלוסייה הם תאים, והשאר בעיקר סינים ומלאים אך מעשה רוב האוכלוסייה מעורבת. בתאילנד אין דת רשמית, אך כ- 90% מהאוכלוסייה מזדהה עם בודהיזם. מרבית אזרחי תאילנד חיים בכפרים. כ-49% מכוח העבודה מועסקים בענף החקלאות. הגידולים העיקריים הם אורז, גומי, קשיו, קוקוס, אננס, תירס ודגים. עקב כוח עבודה זול, מתפתחים (בעיקר לייצוא) ענפי ייצור כגון – אלקטרוניקה ביגוד, הנעלה, פלסטיק , תוצרי עץ ואבני חן. תאילנד, יחד עם כל אסיה, חווה צמיחה כלכלית משמעותית, בעיקר הודות לייצוא (לרוב לארה"ב ויפן) והתיירות הנכנסת. המטבע המקומי הוא הבאט.
גיאוגרפיה ואקלים - תאילנד מחולקת ל-6 מרחבים ובהם 76 מחוזות, נפות, ותתי-נפות. כל מחוז נקרא על שם בירת המחוז. אזור הצפון הוא הררי, בצפון מזרח נמצאת רמת קוראט, ובגבולה המזרחי - נהר המקונג. אזור המרכז מאופיין בעמק נהר צ'או-פראיה שחוצה את הבירה בנגקוק וזורם למפרץ תאילנד. האקלים הוא טרופי ומאופיין במונסונים, בקיץ גשום, חם ולח, בחורף יבש וצונן. המיצר היבשתי קְרָא בדרום תמיד חם ולח. תאילנד משופעת בפארקים לאומיים וימיים, וקיים בה מגוון ביולוגי גדול של צמחייה ובעלי חיים.
הקשר עם ישראל - הסחר בין תאילנד לישראל גדל בהתמדה. תאילנד מייבאת מישראל בעיקר יהלומים וכימיקלים ומייצאת לישראל בעיקר מכונות וציוד אלקטרוני. תאילנד של תחילת המאה ה-21 היא אחד היעדים המועדפים על התייר הישראלי.
לידיעה כללית
- כון לשנת 2019 ביקרו בתאילנד כ 40 מליון תיירים זרים.
- בתאילנד קיימת דת עממית לא ממוסדת הכוללת רוחות וישויות , טקסים ומנחות, בדומה לדת הסינית העממית. רוב מאמיניה מגדירים עצמם בודהיסטים.
- "מסורת נזירי היער של תאילנד" המשחזרת את צורת החיים של נזירים בתקופת חיו של בודה, התפתחה וקיבלה מקום של כבוד.
- כבוד למבוגרים הוא דבר חשוב ביותר בתרבות התאית. המעמד ההיררכי נקבע לפי גיל, מין ומעמד כלכלי (בסדר זה).
- לרוב המכללות והאוניברסיטאות יש קוד לבוש רשמי.
- צורת הברכה המקובלת היא ידיים מונחים בעמדת תפילה ולאחר מכן נוגעים איפשהו בין החזה לחלק העליון של הראש . גובה הרמת הידיים מסמל את רמת הכבוד שהמברך רוחש לאדם מולו.
- במערכות יחסים קרובות, נהוגה תקשורת ישירה ואף בוטה. במקרים אחרים התקשורת עקיפה ומרומזת. המשפט "אם תרשה לי להיות מאוד גלוי" מקדים אמירה בוטה.
- מושג הזמן הוא גמיש.
- נהוג לחלוץ נעליים בכניסה לבית, מלון או בית תפילה
- כל הערה בדבר בית המלוכה עלולה להתפרש כעלבון ורצוי להימנע מדיונים רגישים בהקשר זה עם התאים.
- גילויי חיבה כבדים בפומבי
- שימוש ביד שמאל בלבד לאינטרקציות חברתיות
- קריצה בעין נחשבת לגסות רוח
- הצבעה באצבע אחת נחשבת כתנועה גסה במיוחד, התאים מצביעים עם כל כף היד השטוחה ובסנטר
- נגיעה בראש של אדם או העברת חפץ מעל ראשו
- הצבעה על כף רגלו של אדם, חשיפת כף הרגל, הזזת חפץ עם הרגל, מגע באדם עם כף הרגל, מעבר מעל אדם היושב על הרצפה- יש ללכת מסביב
- הנחת רגליים על שולחן או רהיט
- כתיבת שמו של אדם חי בצבע אדום, בהשאלה מהמסורת הסינית והקוריאנית, עלולה להיות לא מקובלת