על הקבוצה -השנה לומדים אצלנו לראשונה 39 סטודנטים אזרבייג'ן, דרך משרד החקלאות האזרי. משרד החוץ הישראלי רואה חשיבות רבה בקליטה מוצלחת של הקבוצה ובהמשך שיתוף פעולה פורה עם המדינה. גילאי הסטודנטים נעים בטווח רחב מגיל 19 ועד 28, לכולם תואר ראשון במקצועות אגרונומיה וחקלאות, טכנולוגיה חקלאית, אגרוכימיה, ביולוגיה וכד', חלקם במהלך לימודי תואר שני. ראש הקבוצה, מארקס, הנו בן 30 ובעל תואר ד"ר במדעי הסביבה.
על המדינה - אזרבייג'ן היא מדינה באירואסיה הצמודה לים הכספי. היא גובלת ברוסיה, גאורגיה, ארמניה ואיראן ומהווה מובלעת הגובלת בארמניה, איראן וטורקיה בצפון מערב. עיר הבירה היא בקו, השפה היא אזרית, וכ- 10.3 מיליון איש חיים במדינה. לאזרבייג'ן מורשת תרבותית עתיקה, היא מהחברות האסלאמיות המתקדמות והחילוניות ביותר, בעלות הסובלנות הדתית הגבוהה ביותר. רוב האוכלוסייה משויכת לזרם האסלאם – השיעי, אך הזהות המוסלמית של האזרחים מבוססת יותר על אתניות ותרבות. בשנת 1991 עם התפרקות השלטון הסובייטי אזרבייג'ן שבה והפכה לעצמאית. במהלך מלחמת נגורנו קרבאך, כבשה ארמניה מאזרבייג'ן את חבל נגורנו-קרבאך, את השטחים המקיפים אותו, וכמה מובלעות. הפני השטח של המדינה מאוד הרריים , במיוחד במרכזה המדינה. במזרח שטח מישור רחב המשתפל לעבר הים הכספי. כ־11% משטחי הארץ מיוערים. האקלים באזרבייג'ן הוא צחיח בכל חלקי המדינה פרט לאזור הדרום-מזרחי. כמות המשקעים השנתית נעה בין 200 ל-400 מ"מ בשנה והעונות הגשומות ביותר הן האביב והסתיו.
כלכלה - בעיקר מדינה חקלאית, ויותר מ-40% מתושביה הם כפריים. כ-18% משטח הארץ מעובדים. חקלאות היא חקלאות שלחין עם השקיה מלאכותית, והיא מהווה כשליש מהתמ"ג. חקלאים אזרבייג'נים מגדלים כותנה, פירות, חיטה, תה, טבק, ירקות ותולעי משי. הם גם מגדלים בקר, כבשים ועזים, בסמוך לאזור ההררי של המדינה, דגים ופירות ים מהים הכספי. המוצרים התעשייתיים העיקריים הם מוצרי נפט, (70% מהכנסות המדינה), דשנים, כימיקלים, מלט, מוצרי בשר, טקסטיל וקוויאר. באזרבייג'ן ישנם שדות נפט וגז טבעי גדולים שהניצול שלהם מדשדש בשל התשתית הרעועה שבנה המשטר הסובייטי. משאבי טבע כגון ברזל, בוקסיט, נחושת, עופרת, אבץ ומלח. בשנות ה-90 סבלה המדינה מאבטלה גבוהה ומירידה ברמת החיים, בין היתר בשל הסכסוך המתמשך עם ארמניה, אך בתחילת המאה ה-21 התפתחה במדינה תעשיית הנפט והגז והייתה גידול בשטחים מעובדים, מה שהוביל לצמיחה כלכלית מהירה.
הקשר עם ישראל - בתחילת המאה ה-21 מנתה הקהילה היהודית, כ־16,000–30,000 יהודים, רובם מקהילת יהודי ההרים, אשכנזים וגאורגים. במדינה ככעשרה בתי כנסת, שניים מהם בבקו. בתקופת העלייה ממדינות ברית המועצות לשעבר בשנות ה- 90 עלו רבים מבני הקהילה לישראל, ודרכם משתמר קשר מיוחד עם אזרבייג'ן . גם ההנחה כי ישראל ואזרבייג'ן הן מהמדינות היחידות הרואות באיראן איום קיומי יוצר ביניהן חיבור מיוחד. ישראל הכירה בעצמאות אזרבייג'ן מייד אחרי הכרזת עצמאותה, ובין המדינות יחסים כלכליים , חקלאיים ובטחוניים הדוקים. ישראל מוכרת לאזרבייג'ן מערכות נשק מתקדמות בתמורה לכמויות נפט גדולות. מתקיימים ביקורים הדדיים של דרגי ממשל גבוהים, כולל הביקור האחרון של שר האוצר ליברמן ושר החקלאות פורר במדינה בשנת 2022. אחת ממטרות הפגישות הייתה דיון על הגדלת יבוא הנפט והחיטה מהמדינה על חשבון רוסיה ואוקראינה בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה . בביקורים אלו גם התגבשה ההחלטה להביא לישראל- אלינו- סטודנטים להשתלמות חקלאית.